Materijali

Novost - GS materijali

Češljani pamuk, vuna i mješavine pamuka s poliamydom i likrom, te za medicinske čarape isključivo visokokvalitetni češljani pamuk, sirovine su koje koristimo u proizvodnji GS čarapa. Time na tržište plasiramo praktične i udobne čarape za cijelu obitelj i sve aktivnosti tijekom dana, uz vrhunsku udobnost i zaštitu nogu.

“Usvojeni Certifikat Oeko-tex 100, potvrda je da materijali koje koristimo zadovoljavaju postavljene ekološke norme, odnosno, garantiranu postojanost boja, otpornost na vlagu, gljivice i bakterije.”

Čarape izrađene od češljanog pamuka u kombinaciji s polyamidom odlikuje visoka elastičnost, postojanost prema gužvanju, te kemijskim i mikrobiološkim utjecajima.Porozno vlakno upija vodu, lako se održava na preporučenoj temperaturi, ne gužva se prilikom nošenja, te posjeduje odlike visoke izdržljivosti i duljeg vijeka trajanja.

Medicinske čarape se izrađuju posebnom tehnologijom pletenja, od dvožičnog 100% češljanog prediva vrhunske kvalitete. Posebnost je u tome što njihova visoka elastičnost bez kompresije pogoduje svima koji paze svoje zdravlje, a posebno onima koji imaju probleme s cirkulacijom.