Kako iskoristiti stare čarape?

Kako iskoristiti stare čarape?

Sigurno vam je dosadilo bacati čarape čiji je par misteriozno nestao. Ipak, čak i ‘rasparene’ čarape mogu imati svoju funkciju, i to vrlo praktičnu i zanimljivu!
Ovdje vam predlažemo nekoliko rješenja kako da iskoristite stare ili rasparene čarape!

1. Čišćenje

Čišćenje odnosno glancanje pokućstva i teško dostupnih područja u kući pomoću čarape jedno spada među najbolje kućne trikove i svakako je jedno od najboljih rješenja da iskoristite ‘usamljene’ čarape. Jednostavno navucite čarapu kao rukavicu i vrlo lako i brzo očistite namještaj, knjige, suvenire…

Kako iskoristiti stare čarape? - Čišćenje


2. Grijači za ruke

Ako imate duge vunene čarape zanimljivog uzorka koje su tek malo oštećene i žao vam ih je bacati…ne brinite jer postoji nada i za njih! Odrežite dio za stopalo i ukrasite ih prema vlastitoj želji! Na isti način možete napraviti i originalne znojnice za tenis.

Kako iskoristiti stare čarape? - Grijači za ruke!


3. Igračka za kućnog ljubimca

Zašto da vaš pas ili mačka grebe namještaj, kada se može zabaviti starom čarapom? Oblikujte čarapu u formu lopte, ili u nju ubacite plastičnu bočicu i nova igračka za vašeg ljubimca je gotova u trenu!

Kako iskoristiti stare čarape? - Igračke za kućnog ljubimca!


4. „Džemperi“ za vaze, saksije ili svijećnjake

Odrežite oštećene dijelove na čarapama i „odijenite“ vaze i saksije u novo ruho! Ovakva dekoracija definitivno će biti jedna od najoriginalnijih koje ste ikada imali!

Kako iskoristiti stare čarape? - Džemperi za vaze, saksije li svijećnjake!


5. Zaštite za lomljive predmete

Mnoštvo sitnih ili lomljivih predmeta najbolje ćete zaštititi u (debelim) čarapama. Ovaj trik posebno će vam biti od koristi tijekom putovanja ili preseljenja!

Kako iskoristiti stare čarape? - Zaštite za lomljive predmete!


6. Čarape za namještaj

Jedna od najnovijih zanimljivosti u svijetu dekora svakako su i „čarapice“ za nožice stolova, stolica ili fotelja, koje i pored dekorativne funkcije također sprječavaju oštećenje poda.

Kako iskoristiti stare čarape? - Čarape za namještaj!

Originalne čarapice za stol napravite od starih ili rasparenih čarapa, ili ih čak ispletite sami!